ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
To pellet είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου ή και φυτών (π.χ. πριονίδια, αγριαγκινάρα).
Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύση του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

Η καλή ποιότητα του pellet μεγιστοποιεί την απόδοση του ενεργειακού συστήματος θέρμανσης και ελαχιστοποιεί την συντήρησή του γιατί δεν αφήνει κατάλοιπα στην εστία καύσης.  Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη και ποιότητες pellet. Τα pellet καλής ποιότητας είναι κατασκευασμένα από 100% καθαρό ξύλο οξιάς ή έλατου, χωρίς την προσθήκη φλοιού και ξένων σωμάτων (wood pellet).
Με τον όρο στερεά καύσιμα αναφερόμαστε στα στερεά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σαν καύσιμα για να παράγουν ενέργεια και κατ' επέκταση θερμότητα. Στερεά καύσιμα είναι το ξύλο, το pellet, ο πυρήνας, το καλαμπόκι το σιτάρι και άλλα δημητριακά.
Oι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Eίναι συμπιεσμένη βιομάζα καθαρού ξύλου και γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα, συνεπώς είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό & ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

Οι μπρικέτες έχουν ελάχιστη υγρασία, ελάχιστη στάχτη, εύκολη αποθήκευση χωρίς να αφήνουν υπολείμματα  στην καμινάδα του τζακιού και το σημαντικότερο επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον λόγω μηδαμινής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Είναι ιδανικές για καύση σε τζάκια ενεργειακά ή μη, ξυλόσομπες και καυστήρες ξύλου. Έχουν τριπλάσια δύναμη καύσης από τα καυσόξυλα και σταθερά υψηλή θερμοκρασία με βαθμό απόδοσης 95%.
ΜΠΡΙΚΕΤΕΣ (BRIQUETTES)
PELLET
ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ
Aοσμα, μη τοξικά και εντελώς ακίνδυνα για τα παιδιά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε BBQs, τζάκια (ενεργειακά - παραδοσιακά), φούρνους, σόμπες.
ΔΑΔΙ
Το δαδί προέρχεται από την καρδιά του δέντρου (πέυκο-έλατο) και κόβεται σε μικρά κομμάτια. Με το δαδί θα έχετε ένα φυσικό και γρήγορο άναμμα.
Τηλ.Επικοινωνίας : 22950.72951 & 6944.711459 & 6943.469577
Έδρα : Κορυτσάς & Αγίου Νικολάου, Νέα Παλάτια, Ωρωπός Αττικής
Copyright © 2015  xyla-oropou .gr " ΑΦΟΙ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ".    |        All Rights Reserved.    |    Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.


WEBPASS
ΑΦΟΙ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ
καυσόξυλα - κάρβουνα - υγραέρια - προπάνια
BBQ